יום שלישי, 18 באוקטובר 2011

הקפת האי מילוס, אוקטובר 2011 - יום חתירה רביעי

מתעוררים לבוקר חלומי. שמש מאירה מפרץ ציורי. עננים בודדים בשמיים. סוף סוף רואים את הכחול של השמיים. נפלא. אמנם קר, אבל ללא רוח וגם יבש יחסית. ארוחת בוקר טובה ויוצאים לדרך.


ממשיכים בנופים הקדומים שלא מהעולם הזה. גני סלעים. מערות ומנהרות. יום מדהים. אחרי ימי הגשם, רוח וקור לומדים להעריך את השמש והשמיים הבהירים. עולים למנוחה קלה בחוף צר וסלעי. השמש מחממת וכולנו נשכבים על החוף להתחמם ולספוג עוד ועוד מקרני השמש.

לירן תופס סוף סוף דג. דג קטן, אבל אכיל. מחליטים לשמור אותו לערב. עוצרים לחניה במפרץ Pollonia בעיירה מקסימה וציורית. עולים על החוף, נכנסים לבית קפה חביב, שותים קפה חם וטוחנים עוגיות מקומיות. מתמתחים, ויוצאים להמשך החתירה. חותרים יותר קילומטרים מהרגיל, על מנת לפצות ולהשלים את החסר מימי הסערה. מסיימים במפרץ קסום, Mitakas. מפרץ עם חול מוזהב ונקי, מספר עצים וצמחייה עבותה מסביב. בקיץ נערכות בו מסיבות חוף גדולות.

מרכיבים את האוהלים. פורסים חבלים בין העצים לתליית כביסה. מדליקים מדורה גדולה ומכינים את איזור המטבח. המרק היומי הולך להיות מרק "סוף הדרך" תרתי משמע. זה מחנה הלילה האחרון. מכינים מרק מדהים מהסוג הנקרא באנגלית "Leftover Soup”. אני מכין לידו מנת קוסקוס עם מרק קוסקוס משובח (פחמימות וקטניות חיוניים לתזונת החותר). מקנחים בקפה מעולה, שמכין אברהם ומנשנשים ללא הרף, ליד המדורה.
בינתיים לירן מתבל את הדג, עוטף אותו בצלחת אלומיניום ומניח אותו לצלייה על גחלים שהוצאו מהמדורה. כל אחד מתכבד בנתח קטן, בשביל הטעם – מעדן של ממש.

הסתיים בתרועה עוד יום נפלא. 



יום רביעי לחתירה.


מתעוררים לזריחה נפלאה

ארוחת בוקר ללא גשם ורוח


מכרה עתיק






סופגים קרני שמש, מפשירים






מפרץ פולונייה














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה