יום שבת, 29 באוקטובר 2011

סופ"ש מאכזב

יום שישי, אתמול, התחיל ביום העפיפונים המסורתי בבית הספר של תומר ואורן. ירדנו לחוף הכרמל מוקדם מהרגיל, השתתפנו בפעילות הבית סיפרית. תומר וחבריו "הבוגרים" התחמקו מעניין העפיפונים והלכו לגלוש עם Skimboard. בצהרים הסעתי את תומר, אסתר ונעמי לצופי ים. הם רצו לסייע בהכנות לטקס השקת סירה שאמור היה להערך אחר הצהרים. מזג האוויר המעגן היה גרוע. רוח חזקה, צפונית, נשבה בחוזקה. הים הלך והתכרכם. הלך וגבה. מרוחק ניתן היה לראות איך ה"פרשים הלבנים" (קצף הגלים, אדווה) הולכים ומתרבים. החלטתי להמתין במקום לטקס. עם הזמן הרוח הלכה וגברה. חול החל לעוף לעיניים. הים הפך למנומר כולו עם הרבה הרבה לבן. סופה צפונית. משבים של כ-30 קשר חבטו בנו מידי פעם.
הטקס, המרגש בדרך כלל, עמד בצילה של הסופה והחול המתעופף וחודר לעיניים ולפה. לא ניתן היה להוריד את הסירה למים, ושבירת בקבוק השמפנייה המסורתית נעשתה על שפת המזח.

שבת בבוקר נפגשנו במעגן, לירן, מיכה, איגור, דוד, ניר, תומר ואנוכי. איגור יצא לדוג. לירן ומיכה יצאו עם האיילדים ל"טיול ארוך", על מנת לנצל את הרוח. הסוואל הצפוני, זכר לסופת אתמול, שחדר לנמל והתנפץ ברעש וקצף על השוברים והמזחים, מנע יציאה מסודרת, כהרגלנו. חייבים היינו לצאת דרך המזחים. עניין לא פשוט. לאחר תרגולות ומאמצים הצלחנו לצאת. תומר, דוד, ניר ואנוכי חתרנו לכיון בת גלים. סוואלים ענקיים, אם כי מסודרים בדרך כלל, קיבלו את פנינו. החתירה היתה לא נעימה. באיזורים מסויימים הגל הגבוה היה לא מסודר וטלטל את הקיאק כמאיים להפכו. החלטנו לא לבצע החפה בחוף השקט, כמנהגינו, היות והחוף היה ממש לא שקט, וניתן היה לראות גלים גבוהים חודרים אליו ומתנפצים על החוף. הסתובבנו והתחלנו בחתירה חזרה. דווקא התנועה חזרה היתה נעימה יותר. עם גלים גבוהים מאחור ורוח מזרחית קלה בחזית, הקיאק התקדם במהירות גבוה וגמה את הדרך בקלות. לא ניתן היה לבצע החפה במועדון ונאלצנו לצאת דרך המזחים. שוב, עניין לא פשוט.

בסה"כ, לא סופ"ש ששווה לצאת עבורו מהבית.

יום שבת, 22 באוקטובר 2011

הקפת האי מילוס, אוקטובר 2011 - סיכום

מועדון הקיאקים של רוד מוציא שני סוגי טיולים עיקריים: 1) הקפת האי עם לינה במחנה לילה על החוף 2) טיולים יומיים סביב האי. כמו כן ישנם מסעות המתארגנים לעיתים רחוקות יותר, כגון, ממילוס לסנטוריני או בחופי דרום מזרח יוון.

חודשים מומלצים לחתירה הנם יוני, ספטמבר ואוקטובר.

ניתן להגיע לאי באמצעות מעבורת מפיראוס או טיסות, המתקיימות במרבית הימים, מאתונה.

עלות השכרת קיאק עם כל הציוד הנדרש הינו 38 יורו ליום.

המסע שלנו, לרבות טיסות, מעבורת, קיאקים, אוכל והדרכה תוקצב בכ-5,000 ש"ח לאדם ואכן עמדנו בתקציב זה.

הצוות כלל את: לירן, תומר, אברהם, איתן, גדי, עמי ואותי.

חתרנו כ-חמישה ימים, מעל 100 ק"מ, רוב הזמן בתנאי רוח חזיתית חזקה וגשם.

קצב החתירה הממוצע לאורך המסע, כולל משחקים בגני סלעים וכניסה למערות עמד על 4.5 קמ"ש.


מפת האי עם מסלול ההקפה, על פי ה-GPS:


מפת האי ומסלול ההקפה עם נתוני מזג האוויר ומיקום חניוני הלילה, על פי רוד:


אלבום התמונות שלי:



אלבום התמונות של לירן.

אלבום התמונות של דייב/רוד.





יום חמישי, 20 באוקטובר 2011

הקפת האי מילוס, אוקטובר 2011 - החזרה

מתעוררים בזמן, לפני 5:00. לירן עובר בין החדרים ומוודא השכמה. חושך מצרים בחוץ. סופייה טרחה והכינה ארוחת בוקר מעולה. דייב מגיע בזמן, מעמיסים את עצמינו והתיקים הגדולים על המכוניות הקטנות של דייב וסופייה וכולנו נוסעים לשדה התעופה. לאחר שחמש דקות נסיעה מגיעים אליו בשעה 6:00 כמתוכנן.

הטיסה יוצאת בזמן (פחות או יותר) ותוך זמן קצר אנחנו באתונה. מטוס קטן עם מדחפים. המטוס אפילו לא מלא. הטיסה מאתונה ללרנקה היא רק בערב. יש להעביר יום שלם באתונה. הבעיה היא שבעיר מהומות והפגנות, לא כדאי להתקרב. יש שביתת תחבורה ושוב אנחנו תקועים בשדה התעופה. לאחר בירורים נודע לנו שהאוטובוסים יחזרו לפעול אחרי 10:00. גדי רוצה לשחות, אז החלטנו לנסוע למפרץ שליד פיראוס. יש שם חופי רחצה, בתי קפה ואת המרינה של פיראוס. מקום סביר להעביר בו יום.

העברנו יום נעים בחוף. כשגדי שחה, אנחנו ישבנו ושתינו בירה על החוף, בבית קפה מפואר, בין פנסיונרים מהודרים ומספר תיירים. המשכנו בטיול ארוך לאורך החוף, בואכה המרינה המפוראת והמדהימה של פיראוס.
היה מאוד חם והשמש החלה קופחת. במרינה לא נראה כי יוון שרוייה במשבר כלכלי. קינחנו במסעדת דגים יוונית. האוכל היה סביר, לא יותר. העדפנו את הפשטות והאוטנטיות של המסעדות באיים על מסעדות לתיירים.


חזרנו בזמן לשדה התעופה. בשדה התעופה התברר לנו כי אנחנו לא יכולים להעלות למטוס ללרנקה כי הטיסה לישראל היא overbooking, עקב כל הישראלים שנתקעו ביוון המהלך השביתה. כלומר, לא ניתן להמריא לקפריסין אם לא מובטח לנו מקום בטיסה לישראל. מתורגלים במצבים של "כמעט" לא התרגשנו והמתנו בסבלנות, תוך הפעלת לחץ מתון. את הלחץ העיקרי הפעילו ישראלים אחרים השרויים במצב דומה. כמו כל דבר בטיול הזה, גם עניין זה הסתדר לבסוף וגם לטיסה הזו עלינו והגענו בשלום ארצה.


היה מדהים. מזג האוויר הקיצוני אפילו חידד את החוויה וצבע אותה בצבעים אחרים. הקבוצה היתה מעולה. ללא תלונות, ללא קיטורים, כולם חתרו היטב וברמה דומה. כולם חושבים על ההרפתקה הבאה. קיבלנו תיאבון עז למסעות קיאקים.



ממריאים

נפרדים ממילוס




קפה בשדה התעופה. מימין, איתן, אברהם, גדי

חוף הים במפרץ פיראוס



המרינה של פיראוס



יום רביעי, 19 באוקטובר 2011

הקפת האי מילוס, אוקטובר 2011 - יום חתירה חמישי

מתעוררים לבוקר קר מאוד. כ-11 מעלות. שמיים בהירים. שינה ארוכה ומעולה, ללא גשם. הטל מנע התייבשות הבגדים. ארוחת בוקר, התארגנות ויציאה אל מול השמיים הכחולים.
הרוח הצפונית שלוותה אותנו הפכה לדרומית-מערבית, בעוצמה 4. שוב חזיתית. חשבנו שכאשר נפנה לדרום נקבל רוח גב, אבל הרוח מתעתעת בנו.

לגונות כחולות. מים שקופים וצלולים לעומק של 15 מטר. מערות, אנייה טבועה, סלעי בזלת ציוריים. איים געשיים קטנים עם משושי בזלת מרשימים. גני סלעים לשעשוע. כל מה שקיאקיסט רוצה.



עולים על חוף יפה במפרץ לא גדול עם עיירת דייג מקסימה, למנוחת קלה. במרחק לא גדול מאיתנו רואים זוג. גבר מנסה לדוג והאשה שוחה במים. חלק מהחבר'ה הולכים אליהם ומזמינים אותם לקפה. הם נענים ברצון. מתלהבים מהקפה השחור עם הל שלא מוכר להם ומהנשנושים הישראלים. מתפתחת שיחה. בינתיים מגיע חבר שלהם שאחראי על כל נושא התקשורת באי והאווירה הופכת לעליזה יותר ויותר. הבחורה היא בכלל ברזילאית שהגיעה לאי, התאהבה במקום, התאהבה בגבר ונשארה.


עוד אנחנו מבלים, מתקבלת הודעה שיש שביתה כללית ביוון. אין מטוסים ואין מעבורות. דהיינו בשלב זה אנחנו תקועים באי ליומיים לפחות. מצד אחד זה לא כזה נורא, מצד שני זה יכול להסתיים בתוספת עלויות משמעותית. החלטנו לקצר בשעה את היום, לנסות להגיע לסוכנויות הנסיעות ולבדוק אפשרויות יציאה חלופיות.


בהמשך הדרך פוגשים את רוד עם קבוצת קיאקים אחרת. הקבוצה היומית. מידי יום מוציא רוד קבוצה לחתירה יומית. הוא דואג להביא את הקיאקים לאתר כלשהו, על פי מזג האוויר, ובסוף היום החותרים מוחזרים למלון. הקבוצה היא פתוחה, דהיינו ישנם כאלו החותרים כל יום וישנם המגיעים ליום או יומיים בלבד. אני מנהל שיחה קלה עם רוד, בעיקר על השביתה. לפני שנפרדים הוא אומר לי, אל תדאג, בסוף הכל מסתדר פה, בצורה זו או אחרת. נראה כי הבחור האוסטרלי ספג הרבה מרוח האיים הים-תיכוניים.



חתרנו לאורך המפרץ עם גלי גב מעצבנים. המטרה כעת היא הגעה מהירה ככל האפשר לעיירה. מגיעים לאדמאס. שוטפים את הציוד והקיאקים והולכים למלון.

אני אץ, רץ לחפש סוכנות נסיעות פתוחה. לשווא. שביתה. הכל סגור. מחליטים לא להילחם בגורל אלא לזרום וליהנות מהחיים וממה שיש. כמאמר חז"ל, “כל עכבה לטובה".

ברוח זו, מתכננים עם דייב שיבוא לאסוף אותנו ב-19:00 לארוחה משותפת במסעדה טובה בעיירה שבהרים (Plaka), מקום מגוריו של רוד (Triovasalos). הג'יפ הקטנטן מחייב שני סבבים, אך במילוס הקטנה הכל קרוב. מטפסים בדרך צרה ותלולה על ההר. הכל נקי. מאוד נקי. בינתיים אני מקבל טלפון מרוד שאומר שיש שמועות שהשביתה מסתיימת בלילה ויש סיכוי שטיסת הבוקר תצא במועדה. אני בודק באינטרנט ואכן נראה שנוכל לטוס בבוקר.

אוכלים ארוחה יונית מעולה עם הרבה אלכוהול, מאכלים מקומיים ומוסיקה מקפיצה המוכרת כל כך לנוו, הישראלים. הבעל של בעלת המסעדה "נודב" על יד אשתו להסיע אותנו חזרה, כי יש שביתת מוניות. אנחנו נדחסים כולנו ברכב קטן, בהצלחה מפתיעה.

דייב ובעלת המלון, סופייה, מתנדבים להתעורר איתנו ב-5:00 ולהסיע אותנו לשדה התעופה, כי אין מוניות. אנשים טובים יש שם.


יום חתירה חמישי ואחרון.


זריחה מדהימה

אבל מאוד קר


אנייה שטבעה בסופה לפני מספר שנים




תומר משתעשע בתמיכות






מים צלולים. הקרקעית בעומק של 15 מטר



















סוגרים את ההקפה, אדאמאס


ארוחת ערב מעולה עם מוסיקה יוונית


מסלול החתירה סביב האי

מסלול החתירה עם נתוני מזג האוויר וחניוני הלילה כפי שצוייר על ידי רוד